Tukea lapsiperheille
Meillä sinä olet perheesi lasten ja arkenne paras asiantuntija. Yhdistyksen asiantuntijat puolestaan osaavat tukea sinua vanhemmuudessa, löytävät vahvuuksiasi ja eteenpäin vieviä keinoja.
Miten puhua syövästä lapselle?
Syövästä puhuminen lasten kanssa ikätasolleen sopivasti mahdollistaa tiedon, tuen ja lohdun tarjoamisen heille. Samalla vanhemmat saavat paremman käsityksen, miten lapsi asioita kokee.
Syöpä mullistaa usein sekä vanhempien jaksamista että perheen arkea. Asiantuntijamme pohtivat kanssasi, miten keskustella lapsen kanssa syöpään liittyvistä asioista, miten tukea häntä ja miten käsitellä sairastumisen muuttamaa elämäntilannetta perheen kesken.
Perheen vanhemman tai muun aikuisen syöpään sairastuminen herättää huolta ja monenlaisia mietteitä myös lapsissa. Lapset huomaavat muutoksia vanhemmissa ja tunnelmassa, mutta eivät välttämättä tuo oma-aloitteisesti huoliaan esiin.
Erilaisia palveluja sinun perheesi tarpeisiin
Perheohjaus ja keskusteluajat tai perheterapeutin vastaanotto ja erilaiset materiaalit – meillä Pirsyssä on tarjolla monia palveluja juuri sinun perheesi tilanteen tukemiseksi.
Tutustu myös palveluseteliin, jolla saat konkreettista helpotusta perheen arkeen!
-
Perheohjauksessa saat jakaa syöpään sairastumiseen ja sen myötä muuttuneeseen perhe-elämään liittyviä kokemuksia sekä pohtia yhdessä keinoja, miten tukea ja turvata jaksamistasi vanhempana sekä perheen lasten ja nuorten hyvinvointia.
Perheohjaus tarkoittaakin ennaltaehkäisevää tukea lapsiperheiden vanhemmille, kun perheen vanhempi sairastaa syöpää ja perheessä on ainakin yksi alaikäinen lapsi.
Tuemme sinua vanhemmuudessasi, olipa kyse sitten arjen rutiinien ja oman jaksamisen yhteensovittamisesta tai vaikkapa siitä, kuinka puhua perheen lasten ja nuorten kanssa eri vaiheista, joita syöpä tuo tullessaan. Tarvittaessa opastamme täydentävien palveluiden piiriin.
Perheohjauskäynnit ovat maksuttomia.
Ajanvaraus
Voit varata ajan netin kautta tai puhelimitse 03 2499 200.
Ajanvaraus -
Perheterapeutin vastaanotolla saat vakauttavaa keskustelutukea kriisitilanteessa perheenjäsenen sairastumiseen liittyen. Vastaanotolla käydään läpi perheenjäsenen sairastumiseen liittyviä muutoksia perheen arjessa sekä sairastumiseen ja perheen tulevaisuuteen liittyviä ajatuksia ja tunteita.
Perheterapeutin ensimmäiselle vastaanottokerralle osallistuu perheen vanhempi/vanhemmat ja tämän jälkeen koko perhe. Perhetapaamisissa lapset otetaan mukaan aiheen käsittelyyn erilaisten toiminnallisten menetelmien ja yhteisen keskustelun avulla. Perheterapiakäyntejä on 1-5 ja ne ovat makauttomia.
Perheterapeutin vastaanotolle voi päästä perheohjauksen ja yhdistyksen sairaanhoitajan tai kriisityöntekijän kautta.
Lisätiedot
- Psykososiaalisen tuen asiantuntijamme, katso yhteystiedot alla tai tee soittopyyntö nettiajanvarauksen kautta
-
Mitä perheessä tapahtuu, kun vanhempi sairastuu syöpään? Miten sairaudesta puhutaan lapsen kanssa? Miten sairaus vaikuttaa vanhemmuuteen?
Kun vanhempi sairastaa syöpää -verkkokurssi on suunnattu perheille, joissa on alaikäisiä lapsia ja vanhempi on sairastunut syöpään. Kurssilta saat tietoa siitä, miten syöpään sairastuminen vaikuttaa perheeseen ja parisuhteeseen. Samalla se tarjoaa välineitä ja keinoja perheen arjen ja hyvinvoinnin tukemiseen. Kurssilta saat apua myös surun ja kuoleman käsittelemiseen lasten kanssa. Lisäksi kurssi kokoaa yhteen erilaisia palveluita, jotka voivat auttaa perheitä selviytymään syövän kuormittamasta arjesta.
Verkkokurssi on maksuton, kaikille avoin ja kurssilla voit edetä omaan tahtiin silloin kuin sinulle parhaiten sopii.
Tutustu kurssiin Syöpäjärjestöjen Kaikki syövästä -sivustolla
Palvelusetelillä saat siivousta ja lastenhoitoa
Konkreettista tukea perheesi jaksamisen tueksi palvelusetelillä!